Lentejas con arroz basmati y alcachofas

Lentejas con arroz basmati y alcachofas

Hello everybody, it is Brad, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a special dish, Lentejas con arroz basmati y alcachofas. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.

Lentejas con arroz basmati y alcachofas is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is simple, it is quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They are nice and they look wonderful. Lentejas con arroz basmati y alcachofas is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Lentejas con arroz basmati y alcachofas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con arroz basmati y alcachofas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas con arroz basmati y alcachofas is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Lentejas con arroz basmati y alcachofas estimated approx 50 minutos.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Lentejas con arroz basmati y alcachofas using 19 ingredients and 27 steps. Here is how you cook it.

Con esta receta, he querido llevar un simple plato de lentejas, a lo más alto en el tema de unas legumbres. Saludable, sanas y muy sabrosas, gracias a la elaboración por separado de los integrantes.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Lentejas con arroz basmati y alcachofas:

  1. 375 grs lentejas pardinas
  2. 125 grs arroz basmati
  3. 2 alcachofas grandes
  4. 150 grs judías verdes planas
  5. 1 cebolla roja pequeña
  6. 3 cebolletas tiernas
  7. 2 zanahorias medianas
  8. 2 hojas bulbo de hinojo fresco
  9. 2 puerros pequeños
  10. 1/2 pimiento morrón
  11. 1/2 cabeza ajos grandes
  12. 1 hoja laurel
  13. 2 cucharillas concentrado de tomate
  14. 1 cucharilla especias mejicanas
  15. 1/2 cucharilla comino molido
  16. 1/2 cucharilla pimienta rosa en gramo
  17. 1 cucharilla ñora mida
  18. sal grusa marina
  19. 4 cucharadas soperas virgen extra

Steps to make to make Lentejas con arroz basmati y alcachofas

  1. En primer lugar, ponemos agua a hervir con un poco de sal.
  2. Cuando haya hervido, añadimos las judías verdes, ya limpias, cortadas y muy bien enjuagadas. Las escaldamos durante cuatro minutos.
  3. A continuación, ponemos agua a hervir.
  4. Enjuagamos el arroz, tres o cuatro veces para quitarle el exceso de almidon.
  5. Lo escurrimos bien.
  6. Cuando haya hervido el agua, le añadimos el arroz y una pizca de sal y dejamos cocer durante diez minutos Próximamente.
  7. Mientras tanto, picamos la cebolla, el morrón, zanahoria, cebolletas los puerros, hinojo. Los ajos los dejamos enteros.
  8. En una olla. Ponemos virgen extra, y cuando este caliente. Añadimos la cebolla, morrón, zanahorias, cebolletas, hinojo, puerro, los ajos y un poco de sal. Dejamos sofreír durante cuatro minutos removiendo de vez en cuando.
  9. Mientras tanto, poneos a escurrir el arroz y reservamos.
  10. Ponemos a escurrir las judías verdes, y reservamos el caldo de la cocción y las judías.
  11. Pasado los cuatro minutos. Le añadimos las lentejas.
  12. A continuación, le añadimos las dos cucharillas de concentrado de tomate, sal y todas las especias. Sofreímos un par de minutos.
  13. Le añadimos un vaso de agua, el laurel y removemos.
  14. Le añadimos otro vaso de agua y dejamos cocinar durante cinco minutos.
  15. Mientras tanto, pelamos, cortamos las alcachofas y las ponemos a cocer con un poco de sal y unos trozos de limón, durante siete o ocho minutos, dependiendo del tipo de alcachofas.
  16. Pasado los cinco minutos de la cocción de las lentejas.
  17. Una vez tengamos las alcachofas listas, ponemos un colador encima de la olla y volcamos el cado de las alcachofas, para que no caigan las pelucillas de las alcachofas.
  18. A continuación añadimos las alcachofas.
  19. Añadimos las judías verdes, que teníamos reservadas desde el principio.
  20. Tapamos la cazuela y dejamos cocinar doce o quince minutos.
  21. Pasado ese tiempo.
  22. Le añadimos el arroz.
  23. Le añadimos un poco del caldo de las judías verdes que teníamos reservado.
  24. Removemos un poco.
  25. Tapamos y lo dejamos dos o tres minutos para que coja el sabor del guiso.
  26. Pasado ese tiempo, ya tenemos listas las lentejas con arroz.
  27. Listo para disfrutar.

As your experience and confidence grows, you will find that you have more natural control over your diet regimen and also adapt your diet to your individual tastes gradually. Whether you wish to offer a dish that makes use of fewer or even more components or is a little bit essentially zesty, you can make straightforward modifications to attain this goal. Simply put, start making your recipes promptly. As for fundamental food preparation skills for novices you don't require to learn them however only if you grasp some basic cooking strategies.

This isn't a total guide to fast as well as very easy lunch recipes yet its excellent food for thought. Ideally this will obtain your innovative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing a lot of square meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Homemade Lentejas con arroz basmati y alcachofas. Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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