RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS

RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS is one of the most popular of current trending meals in the world. It's appreciated by millions every day. It is simple, it is fast, it tastes yummy. They're nice and they look fantastic. RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS is 3 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS estimated approx 75 minutos.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS using 13 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.

Receta clásica del estofado de lentejas. Es fácil de hacer y muy nutritiva. Tiene un gran aporte de hierro.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS:

  1. 250 Gr Lentejas
  2. 1 Chorizo para guiso
  3. 100 gr jamón serrano
  4. 1 cebolla grande
  5. 1 vaso pequeño de aceite de oliva
  6. 3 cdas vino (opcional)
  7. 1 hoja Laurel
  8. 2 Zanahorias grandes
  9. 3 Patatas pequeñas
  10. 2 dientes Ajo
  11. 1 pizca Azafrán o colorante
  12. Pimienta molida
  13. Sal

Steps to make to make RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS

  1. Se ponen media hora a remojo las lentejas. Mientras se van preparando los ingredientes: se trocea el jamón en dados pequeños, se corta el chorizo de guiso en rodajas, se cortan también a rodajas finas las zanahorias y las patatas pequeñas se pelan y se dejan enteras;
  2. Una vez remojadas las lentejas (tras esa media hora) se ponen al fuego en una cazuela que las cubra de agua. A continuación se le van echando a la cazuela lo que hemos ya preparado: el jamón, el chorizo, las zanahorias y las patatas. También se le echa la hoja de laurel, la pimienta, el azafrán o colorante y el vino.
  3. Se pica la cebolla (cortadita en trozos pequeños) y se echa a la sartén con el aceite. El ajo se pica y se agrega a la cebolla. Se deja sofreír hasta que se fría (pero que no se ponga dorada).
  4. Se agrega la cebolla y el ajo a las lentejas y se pone la sal en la cazuela que ya estaba al fuego. Tardarán de 30 a 40 minutos a fuego mediano o lento.
  5. Pablo González nos manda sus Lentejas con secreto: _"Las lentejas han de hacerse como habitualmente la hacemos, simplemente existe un pequeño truco que merece la pena probarlo. Cuando arranque la cazuela a hervir, añade: dos ajos fritos en aceite de oliva con un mendrugo de pan a trocitos tambien refrito con el ajo, se pasa por la batidora y se le añade al agua de cocción de las lentejas, está buenísimo_".
  6. **Lentejas con jamón y verduras**: a la receta de arriba se le pueden agregar más verduras: nabo, judías verdes, pimiento rojo o verde; las lentejas resultan muy deliciosas y más suaves y digestivas con las verduras.
  7. **Lentejas con tocino y salchichas** todo igual, se añade el tocino y las salchichas previamente fritas.
  8. **Truco 1:** también están muy ricas con huesos de jamón troceados.
  9. **Truco 2**: se le puede agregar como especia adicional el clavo.

As your experience as well as self-confidence grows, you will discover that you have much more all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet plan to your individual tastes gradually. Whether you want to serve a dish that utilizes fewer or even more components or is a little bit basically hot, you can make straightforward modifications to accomplish this goal. Simply put, start making your recipes in a timely manner. As for basic food preparation skills for newbies you don't need to learn them yet just if you understand some simple cooking techniques.

This isn't a complete overview to quick as well as simple lunch recipes however its great something to chew on. With any luck this will certainly obtain your creative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Steps to Make Ultimate RECETA CLÁSICA DE LENTEJAS. Thanks so much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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