Lentejas con verduras y lote asturiano
Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Lentejas con verduras y lote asturiano. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Lentejas con verduras y lote asturiano is one of the most popular of recent trending foods in the world. It is enjoyed by millions daily. It's simple, it is fast, it tastes delicious. Lentejas con verduras y lote asturiano is something that I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Lentejas con verduras y lote asturiano, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con verduras y lote asturiano delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lentejas con verduras y lote asturiano is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Lentejas con verduras y lote asturiano estimated approx 1 hora aprox..
To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Lentejas con verduras y lote asturiano using 11 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve that.
De verduras con chorizo, morcilla y panceta
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Lentejas con verduras y lote asturiano:
- 250 gr lentejas
- 2 patatas grandes
- 1 zanahoria
- 1 cebolla morada grande
- 1/2 cabeza ajos
- 1 puerro (200 gr)
- 1 pimiento verde
- 1 lata tomate natural triturado
- 1/2 chorizo, 1/2 morcilla, 1/2 panceta asturiana
- 1 cucharada pequeña pimentón dulce y 1/2 de pimentón picante
- AOVE, sal, azúcar
Steps to make to make Lentejas con verduras y lote asturiano
- Picamos el ajo y cortamos el puerro, la cebolla y el pimiento a nuestro gusto. Cortamos a dados la patata y a rodajas la zanahoria. Lavamos las lentejas.
- Yo suelo en un cazo pequeño hervir unos diez minutos el chorizo, la morcilla y la panceta enteras para que no tenga tanta grasa. Lavamos y reservamos.
- Mientras tanto, en una cazuela grande, echamos un chorro generoso de aceite de oliva que cubra bien la base. Freímos primero el ajo hasta que cambie de color; después incorporamos el resto de la verdura. Ponemos sal al gusto y freímos a fuego medio-alto hasta que el pimiento comience a ablandarse y el puerro y la cebolla estén pochaditas.
- Bajamos a fuego medio e incorporamos el pimentón (dulce y picante).Damos unas vueltas y dejamos un par de minutos.
- Echamos el tomate, más una cucharada pequeña rasa de azúcar y media de sal. Mezclamos y dejamos 5 minutos
- Incorporamos las patatas, la zanahoria, el chorizo, morcilla, panceta (enteros) y las lentejas. Lo mezclamos todo y dejamos unos minutos. Echamos agua hasta cubrir, ponemos el fuego fuerte y esperamos a que rompa a hervir.
- Una vez comienza a hervir, bajar a fuego medio y dejar que se haga unos 25 minutos. Vamos mirando de vez en cuando e incorporamos más agua si es necesario y dependiendo de si te gusta más o menos caldoso. Comprobamos que las lentejas, la patata y la zanahoria están hechas.
- Apagamos el fuego, recuperamos el chorizo, la morcilla y la panceta y cortamos a trozos al gusto. Volvemos a incorporarlo al guiso. Damos una vuelta y lo dejamos reposar unos 20 minutos. Listo!
- Otras posibilidades:
- Se puede utilizar caldo en vez de agua, o mitad y mitad, o cubitos de caldo que se echarían a la misma vez que el pimentón, para darle más sabor
- También se puede echar carne picada (unos 200 gr.) en vez del lote asturiano o además de él, para los que quieran añadir sus proteínas y buenas propiedades. Es una manera "transparente" de comer carne. Se echaría después de pochar las verduras
- Una vez servido el plato, suelo añadir un poquito de vinagre y sal al gusto
As your experience and self-confidence grows, you will certainly locate that you have extra natural control over your diet regimen as well as adjust your diet regimen to your individual preferences with time. Whether you intend to serve a dish that utilizes fewer or more ingredients or is a little essentially hot, you can make simple changes to accomplish this goal. Simply put, begin making your dishes on time. When it comes to fundamental food preparation skills for novices you do not need to discover them but only if you grasp some simple food preparation techniques.
This isn't a complete overview to quick and also easy lunch recipes however its great something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that's going to wrap it up for this exceptional food Steps to Make Favorite Lentejas con verduras y lote asturiano. Thank you very much for reading. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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